Inimeste käes on veel 100 miljoni krooni väärtuses kroonimünte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Peeter Langovits

Alates oktoobrist on pankadesse toodud ligi 243 tonni münte väärtusega 40 miljonit krooni, enam kui 100 miljoni krooni väärtuses münte on veel inimestel käes.

Aasta esimestel nädalatel panid inimesed münte pangakontole või vahetasid sularahaks, praegu soovitab pangaliit eriti väiksemad mündikogused annetada vaeseid peresid abistavale Toidupangale.

«Kuna krooni ja euro paralleelkäibe periood on möödas, siis hakkavad pangad iseteeninduslikke mündimasinaid eurole ümber seadistama. Kroonimünte saab endiselt panka tagasi tuua, kuid neid tuleb üle lugeda käsitsi,» lisas pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali puudust kannatavatele inimestele ja peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles