Aeroflot sai tiivad

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennufirma Aeroflot. Pilt on illustratiivne
Vene lennufirma Aeroflot. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Aeroflot on raputanud endalt nõukoguliku kuvandi, kerkib vaatamata Venemaa majandusraskustele globaalsetes kvaliteedireitingutes ning vallutab investorite südameid.

Eilse seisuga oli Aerofloti aktsiate väärtus rublades arveldava Misexi indeksi järgi vähem kui aastaga kahekordistunud, kirjutab The Wall Street Journal.

Moskva börsil tõusid Aerofloti aktsiad eile 1,5 protsendi võrra 86,48 rubla (1,35 dollari) tasemele.

NSVLi päevil oli Aeroflot lendude mahu poolest juhtiv lennufirma maailmas, kuid lagunes koos liiduga. Tänu riiklikult korraldatud liitumistele on Aeroflot tänaseks taas kodumaal liidrirollis ning maailma arvestuses 22. kohal.

Viimastel aastatel on ühtlasi mindud üle valdavalt Boeingute ja Airbuside kasutusele, millega 2015. aastal lendas 39,4 miljonit reisijat – 13 protsenti aastast edenemist.

Töötaja kohta tuli reisijate arvu aastakasvuks 7,7 protsenti, teatas firma.

Aprillis sai Aeroflot Briti reitingufirmalt Skytrax oma teeninduse hindeks neli tärni viiest võimalikust ning sisenes samasse liigasse Emirates Airline’i ja British Airwaysiga.

Tänu järjekindlatele kulukärbetele sai firma mullu netokahjumi poole võrra väiksemaks ning tegevuskasum tõusis ligi neljakordseks (44 miljardit rubla).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles