Sertifikaat Usaldusväärne Ettevõte uurib ettevõtete kuvandeid internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kauk OÜ

Hiljuti Eesti turule sisenenud Sertifikaat Usaldusväärne Ettevõte on rahvusvaheline projekt, milles tänaseks osaleb juba 7 riiki. Eesti firmadel on nüüd võimalik liituda enam kui 190 000 ettevõttega Euroopas, kes praeguseks projektis kaasa teevad. Liitumine loob hea võimaluse konkurentsitihedal turul esile kerkimiseks. Projektiga ühinemiseks on loomulikult ka teatud kriteeriumid.

Kvaliteetne teenus

On väga loomulik, et tarbijal on tänapäeva ettevõtetele kõrged ootused – eeldatakse nii kõrgetasemelist teenust kui ka professionaalsust ettevõtte töökultuuris. Need väärtused on kaasaegsele tarbijale normiks, mis on väga ootuspärane nõue. Kui ettevõte ei vasta oodatud standarditele, näitavad tarbijad oma nördimust lisaks lahkumisele ka teisi potentsiaalseid kliente hoiatades. Uuringute kohaselt on üle 80 protsendi internetis leiduvast tagasisidest just sellist laadi negatiivne arvustus.

Arvamused internetis

Tänapäeval on tänu internetile ebaausate teenusepakkujate eest teiste hoiatamine üsna lihtne. Inimesed kasutavad selleks mugavaid lahendusi sotsiaalvõrgustikes, foorumites ja mujal ning kõik see kajastub mingil kujul ka otsimootorites. Tulenevalt "Eesti vabadus internetis 2015" aruandest (Freedom House, USA) kasutab üle 84 protsendi Eesti elanikest internetti, mistõttu ettevõtte kohta antud tagasiside avaldab just siin ääretult suurt mõju.  

Arvamustel põhinev sertifikaat

Tavakasutajal on mõnikord sellelaadset tagasisidet siiski keeruline leida, sest otsingumootorites ilmuvad hinnangud ettevõtetele viimaste tulemuste seas. Seetõttu kasutab projekti Eestisse toonud Kauk OÜ erialgoritmi eestikeelse nimega “arvamuste koefitsient”, mis leiab internetis ligipääsetavad arvamused ettevõtete kohta. Tarkvara töömeetodiks on leida just negatiivne tagasiside kasutades selleks hoolikalt valitud indikaatoreid, mida kutsutakse “tundlikeks väljenditeks”. Kui süsteem ühtegi negatiivset arvamust ei leia, saab ettevõte kvalifikatsiooni projektis osalemiseks.

Topeltkontroll

Projektiga liitumise ja sertifikaadi soovi avaldajatele teeb Kauk OÜ spetsiaalselt koolitatud meeskond ka teise, käsitsi kontrolli. Ainult ettevõtted, kes läbivad nii algoritmi kui ka spetsialistide testi, saavad võimaluse projektiga liituda ning pälvivad Sertifikaadi Usaldusväärne Ettevõte. Seda kõike lihtsal põhjusel - tagada ettevõtte usaldusväärsus tarbijate jaoks.

Sõltumatus

Sõltumatu projektina, ei ole Sertifikaat Usaldusväärne Ettevõte seotud ühegi valitsusasutusega. Kauk OÜ usub, et parim soovitus ettevõtte tulevastele klientele pärineb olemasolevatelt klientidelt. Seetõttu antakse ka sertifikaat Usaldusväärne Ettevõtte välja just negatiivsete kommentaaride puudumisel internetis. Kvalifikatsiooni määramisel ei ole arvesse võetud ühegi riigiasutuse, sealhulgas kohtu hinnanguid ega ka ettevõtte finantsnäitajaid. See tähendab, et Kauk OÜ hinnangul on tarbijale olulisem just kliendi hea personaalne kogemus ettevõttega.

Mõju riigi majandusele

Tarbijate kaitseks on määratud ranged kriteeriumid sertifikaadi saajale: ka üks negatiivne kommentaar on algoritmile vastuvõetamatu. Kuna Kauk OÜ pakub ettevõtetele ka head reklaamiplatvormi, on neil üks põhjus veelgi enam nägemaks vaeva kliendi rahulolu nimel. Projekti eesmärk on tarbija rahulolu tõstmine ja ainult positiivse tagasisidega ettevõtete hulga tõstmine ning ootus on, et sellised algatused tõstavad Eesti teenusepakkujate keskmist taset märgatavalt.

Vaata rohkem: www.usaldusvaarneettevote.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles