Christoph Waltz: Farage lahkub nagu rott uppuvalt laevalt (3)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Christoph Waltz.
Näitleja Christoph Waltz. Foto: Reuters/ScanPix

Austria-Saksa näitleja Christoph Waltz ei hoidnud end tagasi Sky Newsile antud intervjuus, kui tal paluti kommenteerida Suurbritannia Iseseisvuspartei (UKIP) esimehe ja Brexiti-pooldaja Nigel Farage'i tagasiastumist.

«Muidugi lahkub juhtiv rott uppuvalt laevalt. See on paratamatu,» ütles Waltz. «Seda üritati näidata kangelasliku väljumisena - ei, see on kaotust tunnistav lüüasaamine, saba jalge vahele panemine ja nagu rottidel kombeks, uppuvalt laevalt lahkumine,» lisas näitleja.

Waltzi sõnul näitab selline käitumine, et kogu segadus tahetakse jätta teistele klaarida ning ise taanduda mõne teise tulusa tegevuse juurde. «See näitab, kui jälestusväärsed need inimesed on - nad ei suuda isegi seista selle eest, mida nad põhjustasid,» lausus Waltz.

Kahel korral Oscariga pärjatud ning ohtralt teisi auhindu võitnud Waltz on enda sõnul sajaprotsendiliselt Brexiti vastu. «Natuke ka liiga emotsionaalselt, sest ma ei suuda aduda seda piiritut rumalust,» ütles ta.

Waltz pole aga ainuke, kes Brexitist rääkides selliseid väljendeid kasutab. Täna Euroopa Parlamendis toimunud arutelul Brexiti-teemalise Euroopa Ülemkogu kohta pruukis parlamendi liberaalide fraktsiooni (ALDE) esimees Guy Verhofstadt samuti rottide võrdlust, ent tema jaoks on uppuv laev hoopis Euroopa Liit (EL) tema praeguses seisus.

«Rotid lahkuvad uppuvalt laevalt,» teatas Verhofstadt. Belglane kutsus Euroopa Ülemkogu üles lõpetama uneskõndimist katastroofi suunas, milleks oleks riikide lõtv ühendus, mis ei toimi. Brexiti tulemust nimetas ta maavärinaks.

«Euroopa Liit kas muutub või leiab lõpu. Ülemkogu peab tõdema, et kodanikud ei ole mitte Euroopa vastu, vaid sellise Euroopa vastu,» ütles Verhofstadt, märkides, et uusima Eurobaromeetri küsitluse andmetel pooldavad kodanikud ELi suuremat osavõttu, mitte selle vähenemist.

Videot Waltzi tulise sõnavõtuga saab vaadata siit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles