Vedomosti: Vene miljardär tahab kõik varad Venemaal maha müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Prohhorov
Mihhail Prohhorov Foto: SCANPIX

Vene miljardär Mihhail Prohhorov tahab kõik oma varad Venemaal maha müüa, kirjutab ärileht Vedomosti esmaspäeval.

Prohhorovi investeerimisgrupile Onexim kuuluvad osalused mäetööstus-, rahandus-, energeetika- ja meediafirmades. Põhiosalused on 20-protsendine aktsiapakk maailma suurimas kaaliumitootjas Uralkali ja 17,2-protsendine alumiiniumitootjas Rusal.

Prohhorov ei ole seni teatanud müümise põhjust.

Oneximi arendusgrupiga Opin seotud anonüümne allikas ütles lehele, et müügiotsus langetati pärast seda, kui Prohhorovi meediafirma RBC jäi surve alla.

Analüütikute hinnangul on seos RBC Panama dokumentide avaldamise ning FSB aprillis tehtud Oneximi Moskva peakorteri reidi vahel. Läbiotsimisi on toimunud veel teisteski Prohhoroviga seotud firmades, nagu investeerimisfirma Renaissance Capital, energiafirma Quadra ja pank International Financial Club (IFC).

Kremlin pressiesindaja Dmitri Peskov nimetas Vedomosti väidet, et Prohhorovile avaldatakse varade müümise survet, absurdseks.

Ajakirja Forbes andmetel on Prohhorov Venemaa rikkuselt 14. inimene ja tema vara hinnatakse 7,6 miljardile dollarile.

2012. aasta kandideeris Prohhorov Venemaa presidendiks, saadest 8 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles