BLRT väikeaktsionärid kaotasid kohtuvaidluse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT tehas
BLRT tehas Foto: Liis Treimann

Riigikohus ei võtnud menetlusse Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko kassatsioonkaebust Tallinna Ringkonnakohtu otsuse peale, millega kohus tunnistas 19.06.2014 aktsionäride üldkoosoleku protokolli fiktiivseks. Kohtuotsus on nüüd jõustunud.

2014 suvel esitati BLRT Grupi juhatusele fabritseeritud aktsionäride üldkoosoleku protokoll dividendide väljamaksmise kohta enama kui 16 miljoni euro ulatuses, mis oli allkirjastatud Mihhail Gnidini ja Veljo Kuuse nimelt.

Selle fiktiivse protokolli alusel esitasid Gnidin ja Kovalenko kohtusse hagi BLRT Grupi vastu dividendide väljamaksmiseks. Pärast seda, kui kohtuotsus fiktiivse protokolli kohta jõustus, võtsid Gnidin ja Kovalenko 2016 juunis hagi BLRT Grupi vastu dividendide nõudes tagasi.

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola ja Venemaale. Ettevõttes töötab ligi 4000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles