Portugal pahandab Saksamaa paketijutu peale

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble Foto: Wolfgang Kumm/AP

Portugali valitsus väljendas Saksa valitsusele rahulolematust seoses rahandusministri Wolfgang Schäuble märkusega, nagu vajaks Lissabon abipaketti number kaks.

Kaebus esitati sakslastele diplomaatiliste kanalite kaudu, kirjutab The Wall Street Journal. Välisministeeriumi teatel selgitas Portugali valitsus, et peab Schäuble kommentaari «põhjendamatuks ja ebasõbralikuks.»

Schäuble sõnas läinud nädalal Berliinis peetud konverentsil, et «Portugal teeb suure vea, kui loobub täitamast oma lubadusi. Nad peavad siis paluma uut programmi. Ja nad saavad selle.»

Läinud reedel ütles Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) juht Klaus Regling ajalehele Wirtschaftswoche, et ainuke riik, mille pärast ta muretseb, on Portugal, kuna sealne valitsus on reforme aeglustanud ja riigi konkurentsivõime on seetõttu langenud.

Suurte võlgade ja aeglase majanduskasvu käes vaevlenud Portugal sai Euroopa Liidult ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt abiraha aastal 2011 summas 78 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles