Tõenäoliselt esitatakse Ossinovskile Lätis süüdistus sel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Eero Vabamägi

Eesti raudtee-ettevõtja Oleg Ossinovski advokaadi Saulvedis Varpinsi sõnul pole Läti prokuratuur veel süüdistust esitanud, kuid tõenäoliselt seda siiski tehakse juba sellel nädalal.

«Tundub, et prokuratuur üritab esitada ametlikku süüdistust,» ütles Varpins BNS-ile. Ta lisas, et vastavat otsust pole siiski veel tehtud. Tõenäoliselt esitatakse Ossinovskile ametlik süüdistus sel nädalal.

Eelmisel esmaspäeval teatas Läti korruptsioonivastase võitluse büroo (KNAB), et on teinud ettepaneku esitada süüdistus Läti Raudtee endise juhile Uģis Magonisele 500 000 euro suuruse altkäemaksu võtmise eest; tõenäoliselt on tehtud ettepanek süüdistus esitada ka Ossinovski vastu.

KNAB leidis kohtueelses menetluses, et riigiametnik võttis vastu altkäemaksu seoses Läti Raudtee (Latvijas Dzelzceļš; LDZ) tütarfirma LDZ Ritošā Sastāva Serviss hankega. KNAB-i peauurija tegi ettepaneku esitada Läti Raudtee endise juhi vastu ametlik süüdistus seoses suures ulatuses altkäemaksu võtmisega, mida karistatakse kahe kuni 10 aasta pikkuse vangistusega, võimaliku vara konfiskeerimise ja keeluga töötada teatud erialadel kuni viis aastat.

Samuti soovitab amet anda kohtu alla isiku, keda süüdistatakse altkäemaksu andmises, mida võib karistada kuni kaheksa aasta pikkuse vangistuse, võimaliku vara konfiskeerimise ja keeluga teatud erialadel töötada kuni viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles