Ülemiste keskuse renditulu tõusis aastaga 12 miljoni euroni

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste keskus
Ülemiste keskus Foto: Raigo Pajula

Ülemiste Keskust haldav Ülemiste Center OÜ teenis mullu rendituluna 12 miljonit eurot, mis on 71 protsenti rohkem kui aasta varasem 7 miljonit.

Ülemiste Centeri puhaskasum oli mullu 11,5 miljonit ja 2014. aastal 14,2 miljonit eurot, mis tähendab 19-protsendist tõusu, selgub firma majandusaasta aruandest. Ettevõttes töötas kaheksa töötajat, kelle palgakulu oli 491 000 eurot koos maksudega. Ettevõtte kaheliikmeline juhatus sai töötasusid summas 171 000 eurot, mis on ligi 9 protsenti rohkem kui aasta varem.

Ettevõtte pangalaenujääk ulatus eelmise aasta lõpu seisuga ligi 80 miljonit eurot. 2013. aastal võetud 84,5-miljonilisest laenust 27 miljonit eurot kulus 28,500-ruutmeetrise juurdeehituse peale, mis valmis üle-eelmise aasta oktoobris.

Ülemiste Centeri  ainuomanik on Ülemiste Holding Nederland B.V, mis kuulub täielikult Norras asuvale AS-ile Linsto. Linstowi omanik on Wilhelmseni perekonnale kuuluv korporatsioon Anders Wilhelmsen Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles