Tuleva suurendas pensionifondi kapitali sissemakset 10 000 euroni

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk Foto: Mihkel Maripuu

Varasema 1000-eurose kapitali sissemakse asemel võib pensionifondi loomisse panustaja paigutada ettevõttesse ka suurema, kuni 10 000-eurose summa.

Kindlat eesmärki, mis ajaks loodetakse vajalik algkapital kokku saada, fondi ühe kaasasutaja Tõnu Peki sõnul püstitatud ei ole, vahendab ERRi uudisteportaal

«Lõplikku kuupäeva paigas ei ole, kuid tempo on kiire – juba liitunud inimestel on aega panustada veel 30 päeva, tulevastel liitunujatel on see võimalus aga 30 päeva jooksul nende isiklikust liitumise päevast,» selgitas Pekk.

Kevadel 22 inimese algatusel asutatud ühistu eesmärk on saada kokku 3000 liiget, kelle abil koguda fondivalitseja asutamiseks vajalik algkapital kolm miljonit eurot ning Tuleva on arvestanud, et pensionifondid on asutatud ja tegevusload saadud järgmise aasta juuli lõpuks.

Oma pensionifondi käivitama asunud tulundusühistuga Tuleva on tänaseks liitunud 1233 inimest ja kaasatud kapitali suurus ulatub 250 000 euroni.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles