Euroopa Liidu päästefondi juht muretseb Portugali pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa President Francois Hollande, vasakul ja Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa
Prantsusmaa President Francois Hollande, vasakul ja Portugali president Marcelo Rebelo de Sousa Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Euroopa Liidu päästefondi Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) juht Klaus Regling ütles reedel ajalehele Wirtschaftswoche, et ainuke riik, mille pärast ta muretseb, on Portugal, mille valitsus on reforme aeglustanud ja mille konkurentsivõime on selle tagajärjel vähenenud.

Vähene konkurentsivõime oli Portugali kriisi üks peamine põhjus.

Portugali valitsus on tõstnud avalikus sektoris miinimumpalka ja lühendanud töönädalat. Ka riigieelarve võib uuesti ohtu sattuda, kui valitsus peaks pankade probleemide lahendamiseks otsustama anda riigiabi. Portugali arengut tuleb tõsiselt jälgida, rõhutas Regling.

Sel nädalal oli samuti Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble Portugali hoiatanud, et valitsus teeb suure vea, kui ta ei täida võetud kohustusi ja võib vajada uut abi.

Portugal ei suutnud eelmisel aastal langetada eelarvepuudujääki alla kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust, nagu lubatud, kuna oli sunnitud päästma Banifi panka detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles