Nortal müüb tootmislahenduste äriüksuse töötajatele

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Nortal müüb ärisuuna juhile Marko Saviaugule ja töötajatele Eestis äriüksuse, mis tegeleb tootmisprotsesside, tarneahela ja töökohtade automatiseerimisega ning planeerimislahenduste Stafflogic ja Staffic arendamisega. Kõik Nortali tootmislahendustega tegeleva ärisuuna lepingud ja kohustused Eestis võtab 1. juuli seisuga üle Leanest OÜ. 

Nortali tegevjuht ja juhatuse liige Andre Krull sõnas tehingut kommenteerides, et tegu on ettevõtte jaoks loogilise ja orgaanilise sammuga, kuna Eestis tootmislahendustena tarnitavad projektid erinevad Nortali samalaadsetest projektidest eksportturgudel, killustades seetõttu tähelepanu ja hajutades fookust põhiärilt. Nortal jätkab tootmisettevõtete teenindamisega Skandinaavias ja Lähis-Idas.

«Soovin heale kolleegile Markole ja teistele tublidele tiimikaaslastele edu äri kasvatamisel ning olen veendunud, et üleminek saab olema sujuv ja kliendid saavad jätkuvalt parima kvaliteediga teenust,» ütles Krull.

Nortal on Krulli sõnul võtnud selge sihi tegeleda lisaks tarkvaraarendusele ka ärikonsultatsioonide suuna strateegilise arendamisega. «Suure ühiskondliku mõjuga projektid, millega me igapäevaselt tegeleme, ei hõlma vaid tarkvaraarendust – nende edukaks rakendamiseks on vaja nii poliitilist valmidust, sobivat seadusandlikku keskkonda kui ka muutuste juhtimist. Näeme tulevikku just nimelt kombineeritud teenuse pakkumises, olles oluliste ühiskondlike muudatuste juures nõustajatena ning aidates hinnata protsessi tervikuna, et leida optimaalne lahendus. Täisteenus hõlmab kõike alates mõju- ja tasuvusanalüüsist, strateegia loomisest ja protsessi ümberkujundamisest kuni tehnoloogia muutmise, juurutamise ja muutuste juhtimiseni,» lisas Krull.

«Väärtustan Nortalis veedetud 11 aastat, kolleege ja kogemust kõrgelt. Uues ettevõttes jätkan meeskonnaga, kellel on pikk koostöötamise kogemus ning keda hindan selles valdkonnas Eestis parimate hulka. Esimesed kuud lähevad mõistagi sisseseadmiseks ning meie prioriteet on, et olemasolevad kliendid ja lepingud saaksid sujuvalt üle võetud ning teenindatud,» ütles Leanest OÜ tegevjuht Marko Saviauk.

Saviauk mainis, et kuigi Eesti kogemus ei ole tööstuse automatiseerimise valdkonnas pikk, näeb ta Soome, Saksamaa ja teiste riikide näitel selles suurt kasvupotentsiaali. «Tehnoloogiline areng on jõudnud nii kaugele, et täna on võimalused juba sisuliselt piiritud, kuid olenevalt tootmis- ja tööstusvaldkonna spetsiifikast tuleb arusaadavalt hinnata lahenduste tasuvust,» ütles Saviauk. 

Müügitehingu tulemusena lähevad Leanest OÜ’le 1. juuli seisuga üle kõik Nortali tootmislahendustega tegeleva ärisuuna kohustused ja lepingud. Muu hulgas läheb uude ettevõttesse üle kümme Nortali ärisuuna töötajat. Tehingu hind jääb poolte kokkuleppel konfidentsiaalseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles