Sellises kriisis tahakski elada: Islandil napib jalkasärke (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Islandi vastvalitud (jalgpallisärgis) ja võimulolev president abikaasadega. Vasakult paremale: Eliza Reid, Guðni Th. Jóhannesson, Ólafur Ragnar Grímsson ja Dorrit Moussaieff.
Pildil on Islandi vastvalitud (jalgpallisärgis) ja võimulolev president abikaasadega. Vasakult paremale: Eliza Reid, Guðni Th. Jóhannesson, Ólafur Ragnar Grímsson ja Dorrit Moussaieff. Foto: icelandmonitor.mbl.is

Tänavu Euroopa meistrivõistlustel enneolematult edukaks osutunud Island on püstihädas jalgpallisärkide tellimuste täitmisega.

Island pallib oma esimesel suurturniiril üldse ning seljatas teadupärast äsja Inglismaa enda, kirjutab Bloomberg. Islandi särkide ametlikule edasimüüjale Sport Company Ehf ning nende valmistajale Errera (Itaalia) tekitas see saavutus tohutu töökoormuse.

Islandi rahvusstaadionile mahub 9800 vaatajat ning Sport Company rehkendas, et särke läheks müügiks kolm korda rohkem. Nüüd on lood aga niikaugel, et Island kohtub pühapäeval veerandfinaalis Prantsusmaaga ja särginõudlus on kontrolli alt väljas.

Islandil on jalgpall praegu peamine teema ning juhtivad uudiskanalid pühendavad antud spordialale oma kolm avaartiklit, kinnitas Sport Company juht Thorvaldur Olafsson. Seetõttu nõuavad nüüd aga särke inimesed, «kes ei tea isegi mis asi on suluseis või mis asi üldse on jalgpall».

BBC andmetel jäi läinud nädalal Islandi presidendivalimistelt eemale kümnendik Islandi elanikkonnast, kes viibis Prantsusmaal koondisele kaasa elamas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles