Starman plaanitakse siiski USA erakapitalifirmale müüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil East Capitali esindaja Gert Tiivas.
Pildil East Capitali esindaja Gert Tiivas. Foto: Mihkel Maripuu

Investeerimisfirma East Capital Explorer plaanib telekomifirma Starman müüa siiski USA erakapitalifirmale Providence Equity, ehkki väikeaktsionäri Indrek Kuivalliku ettevõte Polaris Invest on andnud teada, et kasutab väikeaktsionäri eelisostuõigust.

East Capital Explorer AB plaanib Starmani müüa Providence Equityle 2016. aasta kolmanda kvartali jooksul. Esialgu oleks tehing pidanud toimuma teises kvartalis. Viivituse põhjus ongi käimasolevad vaidlused väikeaktsionäriga, teatas East Capital Explorer börsile.

Ettevõtte teatel on vaidluse põhiküsimus asjaolu, et väikeaktsionär on teatanud eelisõiguse kasutamisest. «East Capital Explorer on saanud Stockholmi kaubanduskoja arbitraažilt selles küsimuses kaks positiivset otsust. Käimasoleva apellatsiooniprotsessi tõttu ei saa East Capital Explorer aga praegu tehingut lõpuni viia,» seisab börsiteates.

Telekomikontserni Starman väikeaktsionäri Indrek Kuivalliku ettevõte Polaris Invest teatas maikuus, et kasutab väikeaktsionäri eelisostuõigust ning ostab East Capital Exploreri 62,7-protsendilise osaluse Starmanis. Siis ütles Kuivallik BNS-ile, et loodab tehingule financial close'i saada maksimaalselt kuu aja jooksul ehk juunis.

East Capital Explorer teatas märtsi alguses, et sõlmis põhimõttelise kokkuleppe ka varem Balti turule investeerinud erakapitalifirmaga Providence Equity, müümaks firmale enda 63-protsendiline osalus telekommunikatsioonigrupis Starman.

Lisaks tegi Providence samadel tingimustel ülevõtmispakkumise ka väikeaktsionäridele ehk 26 protsendi omanikele Peeter Kerni pärijatele ning 11 protsendi omanikule Indrek Kuivallikule. Väikeaktsionäridel on aga eelisostuõigus omandada East Capital Explorerile kuuluvad aktsiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles