IMF: Brexit on suurim risk maailmamajandusele (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexiti-vastane protest Londonis
Brexiti-vastane protest Londonis Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas neljapäeval, et Suurbritannia valijate nädalatagune otsus lahkuda Euroopa Liidust on tekitanud ebakindlust ning on suurim maailmamajandust ähvardav risk.

«Me näeme praegust ebakindlust nähtavasti suurima riskina maailmamajandusele,» ütles IMF-i pressiesindaja Gerry Rice, kutsudes Euroopa liidreid astuma riski vähendamiseks «otsustavaid» samme.

23. juunil peetud referendumil toetas Suurbritannia lahkumist EL-ist 51,9 protsenti valijatest, 48,1 protsenti toetas liitu jäämist.

Referendumi tulemus on raputanud maailma finantsturge.

Briti peaminister David Cameron on öelnud, et jätab Lissaboni lepingu artikkel 50 aktiveerimise oma järeltulijale, kes peaks ametisse astuma oktoobriks.

Artikli aktiveerimisele järgnevad kuni kaks aastat kestvad lahkumisläbirääkimised.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles teisipäeval, et EL ei saa hakata pidama läbirääkimisi edasiste suhete üle Suurbritanniaga, kuni too ei ole ametlikku lahkumisavaldust esitanud.

EL-i liidrid kutsusid teisipäeval Suurbritanniat võimalikult kiiresti oma kavatsusi selgitama.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles