Kaasik: kriis ei tohi Eesti Energiat räsida

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Kuigi elektrihinna tõusu otsus sattus gaasikallinemise ning finantskriisiga samale ajale, ei saanuks seda edasi lükata, sest Eesti Energiat ei tohi nõrgestada, väitis firma finantsdirektor Margus Kaasik.


Tema sõnul on meie riigi huvides, et Eesti Energia oleks finantsiliselt piisavalt tugev ettevõte ja seda eriti üleilmse finantskriisi ajal, kui on riskid suured.

Küsimusele, kuidas läheb elektrihinna tõusu teade kokku sellega, et täna kerkis 40 protsenti ka gaasi hind, vastas Kaasik, et tegu on jäämäe tipuga ning hinnad on tõusnud varemgi.

Ta lisas, et tegu on ka eraldi ettevõtetega.

«Me ei saa öelda Eesti Gaasile, et ole kena, ära tõsta nii palju,» lausus ta ja lisas, et sama ei saa teha ka gaasimonopol.

Kaasiku sõnul põhjustasid hinnatõusu vajaduse eelkõige keskkonnatasude kasv ning kütusehindade tõus. Inflatsiooni osa hinnatõusus on tema väitel ligikaudu kolmandik.

Ettevõte loodab teenida hinnatõusuga aastas 400 miljonit krooni lisatulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles