Singapuri pank peatas Londoni kinnisvara jaoks laenude väljastamise

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UOB logo.
UOB logo. Foto: Reuters/ScanPix

Singapuris asuv United Overseas Bank (UOB), mis on Kagu-Aasias varade järgi suuruselt kolmas, on Brexiti hirmus peatanud laenutaotluste vastuvõtmise kinnisvara soetamise jaoks Londonis.

Ka teised Singapuri pangad hoiatavad oma kliente politiilise olukorra ja välisvaluutaga seotud riskide eest, kirjutab Financial Times.

UOB, mis on suurim Singapuri laenuandja Londoni kinnisvaraturu jaoks, kommenteeris teemat nii: «Kuna Suurbritannia rahvahääletuse tagajärjed on alles selgumas ning võttes arvesse sellega kaasnevat ebakindlust, peame kindlustama, et meie kliendid oleksid Londoni kinnisvarainvesteeringutega ettevaatlikud.»

Panga väitel uurisid nad ka teisi võimalusi, ent otsustasid siiski laenude väljastamise ajutiselt peatada, vähendamaks riski, et osa laene tuleb maha kanda, kui Londoni kinnisvara väärtus ümber hinnatakse.

UOB sõnul jälgivad nad pidevalt turuolukorda, et hinnata, millal saaks uuesti laene pakkuda. Piirang ei kehti klientidele, kes soovivad saada laenu ärikinnisvara ostuks.

Teised Singapuri pangad, nagu suuruselt teine OCBC ning DBS, on lubanud jätkata laenude väljastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles