Toyota kutsub Eestis tagasi 128 defektiga sõidukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paulius Sviklas

Toyota edasimüüjad Eestis kutsuvad defektidega turvapatjade tõttu tagasi 128 sõidukit.

Defekti kõrvaldamine puudutab Toyota Prius ja Lexus CT200h mudeleid, mis on toodetud ajavahemikus 2008. aasta oktoober ja 2012. aasta aprill, ütles Toyota Baltic AS-i turundusjuht Elli Tiivel BNS-ile.

«Tagasikutsumise käigus kinnitatakse turvakardina täitemehanism eraldi klambriga. Kõikide klientidega võetakse esimesel võimalusel ühendust, et kokku leppida sobilik vahetuse aeg,» lisas ta.

Toyota teatas kolmapäeval, et kutsub turvapadjadefekti tõttu üle maailma tagasi 1,43 miljonit sõidukit. Kõnealuseid autosid liigub Jaapanis 743 000, Põhja-Ameerikas 495 000, Euroopas 141 000, Hiinas 9000 ja mujal 46 000.

Tagasikutsumine pole seotud ettevõtte Takata toodetud turvapatjadega, mille tagajärjel on Toyoto varem sõidukeid tagasi kutsunud.

Defekti tõttu võib turvapadi täituda õhuga vaid osaliselt. Toyota pole teadlik, et sel korral esinenud vea tõttu oleks keegi hukkunud või saanud viga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles