Igaühele tuhat eurot kätte? Keskpank on vastu (19)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ardo Hansson on helikopteriraha kasutamise vastu.
Eesti Panga president ja Euroopa Keskpanga nõukogu liige Ardo Hansson on helikopteriraha kasutamise vastu. Foto: Peeter Langovits

Üha laiemat populaarust võitev idee majanduse elavdamiseks on helikopteriraha ehk anda igale euroala kodanikule sadu või isegi tuhandeid eurosid puhtalt kätte. Euroopa Keskpank seda ideed ei poolda, kinnitab panga nõukogu liige Ardo Hansson.

Juuni keskel saatsid 18 europarlamendi liiget (sotsiaaldemokraadid, vasakpoolsed ja rohelised) Euroopa Keskpanga (EKP) juhile Mario Draghile avaliku kirja, milles kutsusid keskpanka üles kaaluma tarbijatele nn helikopteriraha jagamist, aga ka ostma Euroopa investeerimispanga võlakirju, et ravida majandust otse reaalmajandusse panustades.

Eesti Panga president Ardo Hansson, kes on ühtlasi EKP rahapoliitikat kujundava nõukogu liige, välistab helikopteriraha kasutamise.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles