Merkeli avaldus kukutas Itaalia pankade aktsiaid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi
Itaalia peaminister Matteo Renzi Foto: TT / Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel võttis sõna Itaaliale pankadele kavandatava valitsusabi andmise suhtes, mille peale Itaalia suuremate pankade aktsiad kukkusid üle 5 protsendi.

Bloomberg News kirjutas selle nädala algul, et Itaalia kaalub pankadele 40 miljardi euro suuruse kapitalisüsti tegemist.

Angela Merkel ütles kolmapäeval Euroopa Liidu tippkohtumisel, et EL-i pangaliidus on hiljuti loodud uued reeglid pankade kriisist päästmiseks ja iga aasta ei saa neid muuta.

Selle avalduse järel kukkus Milano börsil Intesa Sanpaolo aktsia 5 ja Unicrediti aktsia 5,4 protsenti.

Brittide rahvahääletus on Itaalia pangad suure surve alla pannud ja pankade koondindeks on nüüd madalaimal tasemel pärast 2012. aastat.

Itaalias on aprilli lõpus loodud päästefond Atlante, mille ülesanne on pankadelt halbu laenu ära osta. Selle nelja miljardi eurosele kapitalile tahetakse Bloombergi allikate andmetel lisada 4-5 miljardit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles