Facebooki ärijuht: edukad naisjuhid ei pea alati naisalluvaid toetama (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki ärijuht Sheryl Sandberg
Facebooki ärijuht Sheryl Sandberg Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Sotsiaalvõrgustiku Facebook ärijuht Sheryl Sandberg rääkis USA produtsendile ja režissöörile Lena Dunhamile antud intervjuus, et naisjuhid ei peaks tundma kohustust aidata nende alluvuses töötavaid naisi ainult seetõttu, et nad on samast soost, vahendab Business Insider.

Kuigi Sandberg innustab naisi üksteise eest seisma ja üksteist aitama, ei tohiks tema sõnul samas automaatselt teistelt naistelt lahkust või mentorlust oodata, kuna see tekitab topeltstandardeid.

«Oma karjääri alguses oli mul üks naisülemus, kellega ma soovisin väga koos töötada ja kellelt ma ootasin abi ja nõuandeid. Kui ta seda aga ei pakkunud, olin ma väga löödud. Ma lootsin, et ta on minu vastu lahke, kuna ta oli naine,» selgitas Sandberg oma eksimust. «Samas olen ma karjääri jooksul kokku puutunud piisavalt suure hulga meestega, kellest pole samuti abi olnud, kuid nende puhul ei ole ma olnud sellest niivõrd löödud.»

Facebooki ärijuhi sõnul ei tohikski naisjuhid tunda kohustust aidata kõiki teisi naisi ainult seetõttu, et nad on samuti naised. Selle asemel tuleks keskenduda töötajatele, kes on kompetentsed ja võimekad, olenemata soost.

«See on õige asi, mida teha, kuna see loob parema töökeskkonna kõigi jaoks,» selgitas Sandberg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles