Euro Poegade viimane päev: võidujooks ajaga

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euro Poegade viimasel päeval tabas seltskonda ränk kõhuviirus, mis sundis kaks osalejat võistluse viimasel hetkel katkestama. Ülejäänud kahel mehel jääb üle vaid loota, et projekti lõpukell kukub enne, kui nakkav tõbi ka nemad WC-potile naelutab.

«Euro, euro, nüüd tuled juba sa, et Eesti krooni troonilt ära tõugata,» äratas Euro Pojad ka täna Irma Saaremetsa jäljendav Jürgeni kriiskav lauluhääl. Ei olnud sellest mingit rõõmu aga Madisel, kes end vaheldumisi erinevaid kehavedelikke väljutamast leidis. Lahendus tundus selge: teda oli kõhugrippi nakatanud eksperimendil põgusalt viibinud viies Euro Poeg Sanatooriumi-Sander.

Teistele Euro Poegadele sai selgeks, et haigus ei säästa ka neid. Sellest hoolimata jätkati kokkulepitud rutiini: Jürgen ja Siim suundusid aleviku peale raha vahetama, Kaur aga jäi koju kaevuni lund raiuma ja sauna kütma.

Esimese hooga tormasid Jürgen ja Siim raamatukokku, lootes vahetuskauba seal läbi viia. Paraku keeldus negatiivsest meediakajast juba tüdinenud raamatukoguhoidja vahetusest.

Rohkem edu ei olnud Euro Poegadel juhuslike möödujatega. Keset Laekvere keskväljakut mune müütanud härrasmees sõnas otse: «Minul pole nende kroonidega küll mitte midagi teha!» Sama julmalt lükkasid meeste koostööettepanekud tagasi ka teised vallaelanikud.

Viimaks pöörduti kõrgeima instantsi: Laekvere vallavalitsuse poole. Väikese asjaajamise järel hulga sädistavate naisametnikega leiti üles kangeim asjapulk vallavanem Aarne Laas. Vallavanem oli kohe nõus Euro Poegade diiliga ning käis 400 krooni eest välja 25 eurot. «Selle pärast ma vahetangi, et kasu saan,» sõnas kokkuleppest 56 eurosenti kasu lõiganud rahvaliitlane naljatlemisi.

Rõõm õnnestunud kokkuleppest ei kestnud aga kaua, sest juba koduteel tabas pöörane oksendamishoog ka Siimu. Ühise nõupidamise käigus tehti kindlaks, et kahe mehe haigushoog on sedavõrd tõsine, et sündmuspaigalt tuleb lahkuda juba täna. Seega tuli Jürgenil ja Kauril projekt üksi lõpuni viia. Meeste üksindust leevendasid siiski kohalikud mehed, kes külakostiga ukse taha saabusid.

Enne abi saabumist jõuti selgeks teha veel Nädala Euro Poeg: selleks loeti kokku kogu nädala hääled ning lisati viimane voor,  Nädala kokkuvõttes pälvis Euro Poegade tunnustuse Kaur, kes kogus 11 häält. Järgnesid Madis 10, Siim 8, Jürgen 6 ja Sander 2 häälega.

Euro Poegadel jäi lahendada veel vaid viimane küsimus: jagada ära eksperimendist üle jäänud 150 krooni, mis pidanuks kuluma Euro Poeg Sandri elatusrahaks. Ühisel nõul otsustati see annetada kõige nõrgematele. Nii jaguneb annetussumma proportsionaalselt Riigikogu fraktsioonide vahel: Reformierakond saab 46,03 krooni (2,94 eurot), Keskerakond 41,58 krooni (2,66 eurot), Isamaa ja Res Publica Liit 28.22 krooni (1,80 eurot), Sotsiaaldemokraatlik Erakond 13,37 krooni (0,85 eurot) ja Rohelised 8,91 krooni (0,57 eurot). Fraktsiooni mittekuuluvad saadikud Jaan Kundla, Tarmo Mänd, Jaanus Marrandi, Karel Rüütli, Jüri Tamm, Mai Treial, Ester Tuiksoo ja Jaan Õunapuu peavad leppima igaüks 1,49 krooniga (0,09 euroga).

Euro Pojad tänavad kõiki poolehoidjaid ja eeskätt lahket Laekvere rahvast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles