ABB plaanib USA-st töökohti Eestisse kolida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tootmine
ABB tootmine Foto: Sander Ilvest

Šveitsi tööstuskontsern ABB plaanib USA-s Arizona osariigi pealinnas Phoenixis sulgeda taastuvenergiaseadmete tehase ja kolida sealsed umbes 90 töökohta ümber Itaaliasse ja Eestisse.

«Tänavu 31. mail teatas ABB Grupp, et ettevõte konsolideerib oma Phoenixi (USA), Eesti ja Itaalia taastuvenergiaseadmete tehaste tootmistegevusi novembriks 2016. Otsus tehti pärast põhjalikku analüüsi ning see peegeldab tänase makromajandusliku keskkonna olukorda,» ütles ABB Eesti kommunikatsioonijuht Sven Sommer BNS-ile.

«Konsolideerimine võimaldab optimeerida tehaste ja tarneahela tööd ning kulusid, parandades samal ajal tarneaegu ja kvaliteeti klientide jaoks,» märkis Sommer. «Töökohtade vähendamise ja suurendamise osas ei ole hetkel võimalik täpsemaid numbreid tuua.»

ABB saatis mai lõpus Arizonase osariigile kirja, kus teatas Phoenixis 89 inimese koondamisest, edastas Arizona raadiojaam KJZZ. Koondatavate hulgas on koostajad, insenerid, tehnikud ja juhid, kes tootsid Arizona tehases päikeseenergia muundureid.

Rahvusvahelisse ABB kontserni kuuluva ABB Eesti tegevus jaotub kolme valdkonda: tuule- ja diiselgeneraatorite, sagedusmuundurite, taastuvenergiaseadmete, elektrikilpide ja komplektalajaamade tootmine; ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektide, kesk- ja madalpingetoodete, automaatikaprojektide ja robotite müük ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

ABB kontserni Eesti üksuse käive moodustas möödunud aastal 155 miljonit eurot ja siinses üksuses töötas kokku keskmiselt 1056 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles