Krediidiinfo: Eesti ettevõtetel on otseseid majandussidemeid Inglismaaga väga vähe

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Enamikku Eesti ettevõtteid Inglismaa plaan Euroopa Liidust lahkuda otseselt ei mõjuta, sest meie majandus on Suurbritanniaga vähe seotud. Vaid 531-l Eesti ettevõttel on omanikke Inglismaal ning 113 firma puhul asub tegelik kasusaaja Suurbritannias.

Eesti ettevõtetest 531-l on omanikke Suurbritannias, sealhulgas investeeritud põhikapital nendes ettevõtetes on 20,4 miljonit eurot, Krediidinfo andmetel.

Kapitalimahutuse järgi on Suurbritannia suurim investeering Eesti ettevõtetest teadus-arendustegevusel põhinevasse globaalsesse firmasse Glaxosmithkline Eesti OÜ-sse – 4,1 miljonit eurot.

Järgnevad kindlustusfirma Seesam Insurance AS 3 miljoni, alkoholitootja Remedia AS 2,9 miljoni, ehitusettevõte TREV-e Grupp AS 2,8 ja  Infracap Holding OÜ 1,4 miljoni euroga. 29-l Eesti holding-ettevõttel on filiaal Inglismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles