Venemaa tühistab Türgile kehtestatud sanktsioonid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin tänasel valitsuse istungil
Vene president Vladimir Putin tänasel valitsuse istungil Foto: Alexei Druzhinin/Sputnik

Vene president Vladimir Putin andis täna valitsusele korralduse alustada protsessi seoses Vene sõjalennuki allatulistamisega Ankarale kehtestatud sanktsioonide tühistamiseks.

«Ma palun, et valitsus alustaks protsessi kaubavahetuse ja majandussuhete normaliseerimiseks Türgiga,» ütles Putin valitsuse istungil pärast telefonivestlust oma Türgi ametivenna Recep Tayyip Erdoğaniga.

Ka teatas ta reisipiirangute tühistamisest Türgiga. «Ma tahan alustada turismiküsimusest... me tühistame administratiivsed piirangud selles vallas,» sõnas Putin avalduses valitsusele.

Sõjalennuki allatulistamine mullu novembris sisuliselt külmutas suhted Türgi ja Venemaa vahel ning Moskva kehtestas embargo Türgi toidukaupadele ja tšarterlendudele. Lisaks puhkes Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani ja Putini vahel sõnasõda, milles viimane nimetas juhtunut «noa selga löömiseks».

Sel esmaspäeval teatas Ankara, et Erdoğan väljendas kirjas Putinile juhtunu pärast kahetsust, avaldas kaastunnet sõjalennuki allatulistamisel hukkunud Vene piloodi perekonnale ning palus sellelt vabandust.

Kreml vahendas ka Putini kaastundeavaldust terroriünnakutega Istanbuli lennujaamas, kus praegustel andmetel hukkus vähemalt 41 inimest.

Erdoğan ja Putin kohtuvad eeldatavalt septembris G20 kõneluste kõrvalt Hiinas, teatas täna Türgi allikas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles