Nurme vabriku uus juht: endiste töötajate kriminaalsüüdistus ei mõjuta vabriku tööd

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurme vabrik Haapsalus
Nurme vabrik Haapsalus Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Haapsalus asuva ja ligi 250-le inimesele tööd andva Nurme tekstiilivabriku eelmise omanikettevõtte töötajaid ulatuslikus maksukelmuses.

Kriminaalasjas on riik esitanud kuue süüdistatava vastu tsiviilhagi ja nõuab viie miljoni euro suuruse kahju hüvitamist, vahendab ERRi uudisteportaal eileõhtust uudistesaadet «Aktuaalne Kaamera».

Vabriku praegune omanikfirma OÜ PVMP-Elektika juhatuse liige Robert Vill ütles, et töö vabrikus jätkub süüdistustest hoolimata: «Seni, kuni ei ole süüdimõistvat otsust, ei ole keegi süüdi ja see on see põhiseadusest tulenev süütuse presumptsioon.»

Ta avaldas lootust, et endise omanikettevõtte töötajate aastaid kestnud kahtlustamine saab peagi lõpu. «Usun, et ka selles süüdistuses, mis kipuvad meil venima üle mõistuse pikaks, saabub kunagi selgus,» lisas ta.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles