LHV Pank teenis 64 000 eurot kasumit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga juht Erki Kilu.
LHV Panga juht Erki Kilu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

LHV Panga teatel kasvasid panga tulud  eelmisel aastal 45 protsenti ning pank lõpetas aasta väikse kasumiga.


LHV Panga bilansimaht kasvas aasta lõpuks 127,8 miljoni euroni ehk kahe miljardi kroonini.

Pank teenis 2010. aastal 2,7 miljonit eurot (42 miljonit krooni) teenustasutulusid, 1,6 miljonit eurot (25 miljonit krooni) intressitulusid ja 0,9 miljonit eurot (14 miljonit krooni) finantstulusid.

Kokku olid panga tulud eelmisel aastal 5,2 miljonit eurot (81 miljonit krooni) ja kasum ca 64 000 eurot (miljon krooni).

LHV Panga hoiuste maht kasvas aasta lõpuks 114,8 miljoni euroni (1,8 miljardi kroonini). Sellest 18,4 miljonit eurot (0,3 miljardit krooni) olid nõudmiseni ja 96,4 miljonit eurot (1,5 miljardit krooni) tähtajalised hoiused.

Panga laenuportfelli maht kasvas aasta lõpuks 43,2 miljoni euroni (0,7 miljardi kroonini) ja võlakirjaportfell 17 miljoni euroni (0,3 miljardi kroonini).

«Oleme täna väga kiire kasvu ja investeeringute tegemise faasis, mistõttu kasumi teenimine on olnud ka oluliselt keerulisem,» ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu.

«Eelmise aasta olulisteks saavutuseks oli arvelduste käivitamine ja esinduste avamine Helsingis ja Tartus. Lisaks on palju arendusressurssi läinud ka euro, uue internetipanga, kaartide ja kõige muu panga jaoks elementaarselt vajaliku väljatöötamiseks.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles