Miks ei tohiks liiga vara tööintervjuule saabuda? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Karjääriekspert Amanda Augustine selgitas Business Insiderile, miks ei tasu tööintervjuule liiga vara kohale ilmuda.

«Nendest kandidaatidest, kes jõuavad kohale liiga vara, on suurem osa lihtsalt väga närvis ja kardavad hiljaks jääda, mistõttu on nad kohale jõudmiseks arvestanud liiga palju varuaega. Kuigi kindlasti ei taha keegi töövestlusele hiljaks jääda, ei teeni liiga varakult kohale jõudmisega samuti boonuspunkte,» selgitas Augustine.

«Sarnaselt kohtinguga, tuleks ka tööintervjuul näidata end teisele osapoolele huvitatuna, kuid mitte pealetükkiva või meeleheitlikuna. Kui sa jõuad töövestlusele väga vara, saadab see tööandjale negatiivse signaali,» lisas karjääriekspert.

Samuti tuleks meeles pidada, et sinu liiga varajane saabumine võib survestada tööandjat varasemalt planeeritud ajakava muutma või kiirustada teda pooleliolevaid tegevusi lõpetama. See aga võib tähendada, et sinu vastas võib töövestlusel istuda juba närviline ja negatiivselt meelestatud intervjueerija.

«Pea meeles, et neil on ajakava tihedalt kohtumisi ja kokkusaamisi tihedalt täis pikitud,» selgitas Augustine.

Tema sõnul tuleks tööintervjuule kohale saabuda 15 minutit enne selle algust. See annab sulle aega vajadusel vastuvõtus registreerimiseks ning keskkonnaga kohandumiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles