Brexit toob Londonisse turistide tulva (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash

Pärast Brexiti referendumit tunduvalt odavnenud nael tõotab ujutada Londoni üle turistidega, kes on vaimustunud võimalusest viia koju kaasa soodsat luksuskaupa.

Odavamaks on välisturistide jaoks muutunud nii Briti kaubad kui teenused, kirjutab Bloomberg.

Tarbijate reaktsiooni ei olnud tarvis kaua oodata. Ctrip.com Internationali reiside broneerimise rakenduses on hiinlastest turistide otsingud firma teatel lausa «lendu läinud.»

Hiina uudisportaal Phoenix pommitab Londoni külastajaid sõnumiga «ostke, ostke, ostke.»

Lukskaupade tootjate jaoks Suurbritannias on odavnenud nael enam kui teretulnud – kõige hoogsamalt haaravad «ülemise otsa» kraami nimelt hiinlased ning enamiku oste sooritavad nood just välismaal viibides.

Mullu tegid hiinlased Ühendkuningriiki 270 000 reisi, mis oli aastatagusega kõrvutades tervelt 46-protsendine kasv.

«Ma ei imestaks, kui Suurbritanniasse tulvab [nüüd] turiste nii Hiinast kui Lähis-Idast, sest nende ostujõud on tõusnud,» ütles Šveitsi kellatootja H. Moser & Cie tegevjuht Edouard Meylan. «Inimesed on valmis reisima, kui pakutakse allahindlust 5 kuni 10 kuni 20 protsenti.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles