Londoni pankureid oodatakse avasüli (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikad: Postimees, Wikipedia, Michelin Travel Guide

Pärast brittide rahvahääletust Euroopa Liidust (EL) lahkumise üle on mitme Euroopa suurlinna poliitikud ja huvigrupid asunud tööle selle nimel, et just nende linnast saaks Londoni asemel uus Euroopa finantskeskus. Muuhulgas mõeldakse ka Tallinnas selle peale, kuidas Londoni pankureid siia meelitada. Kõige rohkem vaeva nähakse aga Pariisis ja Frankfurdis.

«Loota võiks, et Eestisse õnnestub esmalt meelitada just seda osa finantssektorist, mis on seotud uute tehnoloogiate ja ärilahendustega,» ütleb Anu Müürsepp, kes juhib finantsettevõtteid ühendavat organisatsiooni FinanceEstonia.

Kokku 58t finantssektoris tegutsevat Eesti ettevõtet esindava FinanceEstonia tegevjuht Müürsepp ei arva küll, et Eestist võiks saada üleeuroopaline ja kõiki valdkondi kattev finantskeskus nagu praegu London, ent tema sõnul peitub Brexitis ka Eesti jaoks võimalus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles