Draghi manitseb keskpanku koordineerima rahapoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: TT NYHETSBYRÅN

Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi ütles teisipäeval Portugalis konverentsil, et keskpankadel tuleb koordineerida oma rahapoliitikat, et sel moel vältida destabiliseerivate mõjude levikut riikide vahel, kirjutab uudisteagentuur Direkt.

Draghi tõdes, et rahapoliitika on paratamatult loonud destabiliseerivad mõjuefekte, eriti kui riikide konjunktuuritsüklid ei haaku. Näiteks tõi ta suuri vahetuskursikõikumisi ja kapitalivooge. Ja isegi kui keskpangad ei pea oma meetmeid koordineerima, tuleks nende tegevuse kooskõlastamine kasuks, rõhutas Draghi.

«Koordineerimise all pean silmas meid mõjutavate probleemide peamiste põhjuste ühist diagnoosimist ja diagnoosist lähtuvalt oma meetmete rakendamist,» ütles Draghi.

Ta rõhutas, et keskpangad ei tohi loobuda inflatsioonitaotlusest ning et maailmamajandusele tuleks kasuks, kui keskpangad poliitikat kohaldaksid. Ühistes huvides on inflatsioon stabiliseerida, luua suurem kestlik majanduskasv ja suurendada finantsstabiilsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles