EBSi õppekava hinnati maailma 100 parima hulka

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti ainus äriülikool Estonian Business School (EBS) teatas, et ülikooli ingliskeelne rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureusetaseme õppekava pälvis esimesena Eestis ühe ärikoolide kõrgeima taseme tunnustuse ehk EPAS akrediteeringu. 

EPAS akrediteeringu saavad vaid äri- ja juhtimise õppekavad, millel on suur rahvusvaheline perspektiiv ning kõrge õppetaseme kvaliteet. «EPAS akrediteering on EBSile väga suur tunnustus, mis näitab, et meie õppekvaliteet vastab maailma parimate ärikoolide standarditele. Akrediteeringu omistamine on hinnang meie senisele tegevusele õppekavade arendamisel ning õppetöö kvaliteedikindluse ja antava hariduse konkurentsivõime tagamisel. Samas tõstab akrediteering nii EBSi kui ka Eesti kõrghariduse mainet ja avardab uusi võimalusi meie üliõpilastele ja õppejõududele koostööks Euroopa tunnustatud ülikoolidega, » kinnitab EBSi rektor Arno Almann.

EPAS akrediteeringu saamiseks läbis EBSi õppeprogramm põhjaliku hindamisprotsessi, mille käigus hinnati muuhulgas programmi positsiooni nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel tasandil, õppekava sisu ja hindamiskriteeriume, tudengite õpitulemusi, lektorite sobivust ning õppekava vilistlaste käekäiku.

EPAS akrediteeringu on maailmas pälvinud üle 100 õppeprogrammi 35 riigis. EBSi õppekava on esimene Eesti ülikooli programm, mis sellise akrediteeringu pälvis.  «Tunnustuse saanud rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureusetaseme ingliskeelne õppekava on üks EBSi vanimaid ja populaarsemaid õppeprogramme, mille lõpetajaid on tänase seisuga ligi 400, kokku 14st välisriigist. Ka EBSi filiaalis, EBS Helsinkis, õppivad tudengid saavad kolmeaastase õppe jooksul põhiteadmised rahvusvahelisest ärist ja juhtimisest ning saavad lisaks valida turunduse või rahanduse spetsialiseerumissuuna, » tutvustas Almann EPAS akrediteeringu saanud õppekava.

EPAS akrediteeringut annab välja rahvusvaheline äri- ja juhtimishariduse kvaliteedi arendamisele pühendunud mittetulundusorganisatsioon European Foundation for Management Development (EFMD), kuhu kuulub üle 800 liikmesorganisatsiooni 81 riigist nii akadeemilisest-, äri-, avaliku- kui ka konsultatsioonisektorist. EFMD on globaalselt tunnustatud kui üks peamisi juhtimishariduse kvaliteedi hindamisorganeid.

EPAS akrediteering on omistatud ka järgmistele tippülikoolidele:  L. Bocconi Ülikool Itaalias, Viini Majandus- ja Ärikool Wirtschaftsuniversität, Aalto Ülikool ja Vaasa Ülikool Soomes ja Riia Rahvusvaheline Majanduskool Lätis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles