Eesti tooted lähevad Suurbritannias kallimaks

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunakeris.
Saunakeris. Foto: Aivar Kullamaa

Huum OÜ omanik Siim Nellise sõnul on Brexiti mõju Eesti ettevõtetele raske ennustada, sest keegi ei oska aimata, mis Ühendkuningriigist saab.

Huum OÜ ekspordib ligi 50 protsenti kogutoodangust, millest kuni viis protsenti läheb UK-sse. «Kuigi naela ostujõud väheneb, siis meil on kõik lepingud sõlmitud eurodes,» nentis Nellis.

Ta lisas, et UK ei moodusta väga suurt osa nende ekspordist ja seetõttu neid Brexit väga ei mõjuta, küll aga võib toode muutuda kallimaks lõpptarbija jaoks. «Kuna me toodame premium klassi tooteid, siis võib mõningaid hinnatõuse esineda,» lausus ta.

Huum OÜ on Eesti esimene elektrikeriste tootja, kes oma toodetes ühendab põhjamaise disaini ja innovaatilise tehnoloogia. Nad viisid sauna kütmise teisele levelile kui lõid mobiilirakenduse, millega elektrikerist juhtida. Rakenduse abil saab sauna temperatuuri ja kütmisaega nutiseadmest seadistada ja jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles