Olümpia hotelli vastu kerkib 30-korruseline kõrghoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

E.L.L. Kinnisvara rajab Tallinna kesklinnas Olümpia hotelli vastas asuvale kinnistule kahest büroo- ja ühest eluhoonest koosneva hoonete kompleksi, arenduse esimese etapi ehk 30-korruselise hoone ja maa-aluse parkla valmimine on planeeritud 2020. aastasse ning esimese etapi investeering ületab 40 miljonit eurot.

«Meie eesmärk on rajada Tallinna südalinna kaasaegseim ja kõrgetasemelisim multifunktsionaalne kvartal. Praegu jätkame kontseptsiooni täpsustamist, tulenevalt kvartali paiknemisest linnaehituslikult tähtsas ja hästinähtavas asukohas ning arvestades kehtestatud detailplaneeringuga ette nähtud dominantset arendusmahtu, kuulutame lõpliku arhitektuurse lahenduse väljatöötamiseks aasta lõpus välja arhitektuurikonkursi,» ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats BNS-ile.

Aadressil Liivalaia tänav 36/ Juhkentali tänav 1 asuv arendusprojekt hõlmab kokku üle 40 000 ruutmeetri üüritavat A-klassi büroo- ja äripinda, 5000 ruutmeetrit kortereid ning kokku 700 parkimiskohta kahekorruselises maa-aluses parklas ja maju ühendavas parkimismajas.

«E.L.L. Kinnisvara strateegia kohaselt jääme enda poolt arendatavat kinnisvara omama ja juhtima, millest tulenevalt seame oma arendustele väga kõrged standardid,» ütles Moorats. «Lisaks panustame linnaruumi arendamisse – tagame kvartalile mugava juurdepääsu nii autoga kui jalgsi ning taastame osa ajaloolisest Tiigiveski pargist,» ütles Moorats.

E.L.L. Kinnisvara arendab ja juhib kaubanduskeskusi, hotelle ning büroohooneid. Ettevõtte tänases kinnisvaraportfellis on 190 000 ruutmeetrit üüritavat pinda. E.L.L. Kinnisvara omab osalusi mitmes kaubanduskeskuses nagu Spice ja Spice Home kaubanduskeskused Riias, Panorama keskus Vilniuses ning Viru Keskus Tallinnas ja kolme büroohoonet, Tallinnas Delta Plaza ja Sõpruse Ärimaja ning Vilniuses L3. Ettevõttele kuulub Nordic Hotel Forum ning koos AS-iga Infortar Tallink City Hotell ja Tallink Express Hotell, mida mõlemat opereerib Tallink Hotels.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles