Läti mõttekoda: Briti pankadel võib tekkida huvi osa personali Lätti kolida (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti mõttekoja väitel on Leedu valitsus juba alustanud sammudega, et veenda teiste seas Western Unionit osa oma tegevusest Leetu kolima.
Läti mõttekoja väitel on Leedu valitsus juba alustanud sammudega, et veenda teiste seas Western Unionit osa oma tegevusest Leetu kolima. Foto: SCANPIX/REUTERS

Brexit ei tekita üksnes probleeme, vaid loob ka võimalusi, vahendab BNS Läti mõttekoja Certuse juhi ja endise majandusministri Vjaceslavs Dombrovskise sõnu.

Ta tõi näiteks, et Briti pankadel võib tekkida huvi osa personali Lätti kolida, juhul kui Suurbritannia peaks rahvahääletuse tagajärjel Euroopa Liidust (EL) lahkuma.

Tema sõnul on juba mitu Briti panka mõista andnud, et kaaluvad osa tegevuse kolimist mõnda EL-i liikmesriiki. Nende eelistusteks on Frankfurt, Dublin ja Madrid, kuid Lätigi on konkurentsivõimeline, arvestades riigi inim- ja finantskapitali.

Dombovskis selgitas, et naaberriigi Leedu valitsus on astunud juba samme, et veenda rahvusvaheliselt tuntud finantsasutusi, nagu Barclays ja Western Union, osa tegevust Vilniusse kolima. Ta lisas, et ka Lätil on pakkuda potentsiaalsetele investoritele häid tingimusi, kuid et see teoks saab, tuleb valitsusel selle nimel vaeva näha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles