Brexit jõudis ka Tallinna börsile

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna börs
Tallinna börs Foto: Tairo Lutter / Postimees

Brittide referendumi tulemuse, kus otsustati Euroopa Liidust välja astuda, mõju on  jõudnud ka Tallinna börsile – börsiindeks alustas kauplemispäeva enam kui kaheprotsendilise langusega.

Esimese viie minuti jooksul kukkus börsiindeks OMXT 2,8 protsenti 945,77 punktini. Hiljem indeks siiski veidi kosus ning pool tundi pärast kauplemise algust oli indeks langenud 1,9 protsenti 972,88 punktini.

Käibed on küll väikesed, aga pool tundi pärast kauplemise algust olid langenud on peaaegu kõik aktsiad. Vaid Baltika ja Pro Kapitali aktsiatega polnud sooritatud mitte ühtegi tehingut.

Suurim kukkuja oli Arco Vara aktsia, mis odavnes 5,3 protsenti. Nordeconi aktsia hind langes 3,74 protsenti 1,03 euroni. Enim kaubeldavatest väärtpaberites odavnesid Tallinki aktsia 2,5 protsenti 0,95 euroni ja Tallinna vee aktsia 0,73 protsenti 13,6 euroni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles