Naftahinna langus uuel nädalal Aasias avanenud turul jätkus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta hinna odavnemine jätkub.
Nafta hinna odavnemine jätkub. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Briti rahvahääletuse tulemuse mõjul läks naftahind uue nädala algul Aasia turul langusse, kui Suurbritannia võimalik lahkumine Euroopa Liidust (EL) käivitab üsna pikaajalise ebakindluse perioodi, vahendab BNS.

Maailma turgudel haihtus mustal reedel varade väärtusest 2,1 triljonit dollarit ja Briti naela kurss langes 31 aasta madalaimale tasemele ning nafta odavnes enam kui 5 protsenti.

Esmaspäeval nafta odavnemine jätkus. USA West Texas Intermediate'i barrel odavnes veel 26 senti ja maksis 47,38 dollarit. Põhjamere brendi barrelihind alanes 15 senti ja barrel maksis 48,26 dollarit. Mõlemad hinnad on kuu algusega võrreldes alanenud 10 protsenti.

«Maailma naftaturg jääb ilmselt nii kauaks surve alla, kuni jätkub finantsturgude suur kõikumine,» ütles firma EY Services nafta- ja gaasianalüütik Sanjeev Gupta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles