Läti rahandusminister näeb tänaste eurotoetuste ümberjaotamist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola
Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola Foto: Euroopa Komisjon

Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust võib mõjutada ühenduse eelarvet ning tuua kaasa rahaliste toetuste ümberjagamise juba käimasoleval perioodil 2014–2020, ütles Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola.

«Pean võimalikuks, et tuleb fondide ümberjaotamine,» vahendab Reizniece-Ozolat Läti ärileht Dienas Bizness.

Minister rõhutas, et juba enne Brexitit oli selge, et järgmisel finantseerimisperioodil pärast aastat 2020 Läti euroliidult enam nii palju raha ei saa.

Nüüd tuleb ministri sõnutsi vaadata omaenda võimalustele ning mitte lükata edasi otsuseid, mis riigi arenguks vajalikud on.

Reizniece-Ozola avaldas lootust, et Euroopa Liit teeb Brexitist omad järeldused ning üritab muutuda efektiivsemaks – brittide lahkumist tõukas tagant arusaam Euroopa Liidust kui amorfsest moodustisest, mille juhtkond saab küll palju palka, kuid ei ole suuteline lahendama probleeme.

Näitena sellest tõi minister esile hiljutise metallurgiakriisi, mis Suurbritanniat tugevalt puudutas. Euroopa Liit polnud suuteline kaitsma oma turgu kolmandate riikide odava toodangu eest.

Ühtlasi loodab Reizniece-Ozola, et Euroopa Liit ei hakka otsima võimalusi Suurbritanniat karistada, lõhestades end seeläbi veelgi sügavamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles