Suurbritannia eurovolinik astub tagasi

Liis Kängsepp
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Hill
Jonathan Hill Foto: AP/Scanpix

Suurbritannia eurovolinik Jonathan Hill, kes vastutas finantsstabiilsuse, finantsteenuste ja kapitaliturgude liidu eest, teatas nädalavahetusel, et astub tagasi. Tema vastutusala läheb üle asepresident Valdis Dombrovskisele.

«Nii nagu paljud inimesed siin (Brüsselis – toim) ja Suurbritannias, olen ma ilmselgelt referendumi tulemustes väga pettunud. Ma tahtsin, et lõpptulemus oleks teistsugune, ja lootsin, et Suurbritannia tahaks mängida rolli, arutledes edasivaatava, paindliku, konkurentsivõimelise ja vaba kaubanduse Euroopa üle,» ütles Hill nädalavahetusel tehtud avalduses. «Kuid briti inimesed otsustasid teisiti ja nõnda see demokraatia töötab.»

Hill lisas, et nüüd, mil Suurbritannia liigub suhetes Euroopa Liiduga uude faasi, ei usu ta, et tal oleks õige jätkata tööd volinikuna, tehes nägu, justkui midagi polekski juhtunud. Mehe sõnul läks ta Brüsselisse tööle kui inimene, kes oli osalenud kampaanias, mis kutsus Suurbritanniat mitte liituma euroalaga, ja kes oli ühenduse suhtes skeptiliselt meelestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles