Trump toonitas Obama panust Brexitisse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«On vaimustav näha, kui inimesed oma maa tagasi võtavad. Ja see juhtub ka Ühendriikides,» ütles Trump eile Šotimaal.
«On vaimustav näha, kui inimesed oma maa tagasi võtavad. Ja see juhtub ka Ühendriikides,» ütles Trump eile Šotimaal. Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Neil päevil Suurbritannias viibinud Donald Trumpi sõnutsi andsid oma panuse brittide Euroopa Liidust välja aitamisse ka president Barack Obama ja Hillary Clinton.  

Trump rõhutas, et Obama – kes manitses aprillis Suurbritanniat «sisse» jääma ja ähvardas neid lahkumise korral karmide majanduslike tagajärgedega – ning tema järglaseks pürgiv Clinton on vaba maailma meeleolust valesti aru saanud.

«Ta on alati kõigest valesti aru saanud, kui järele mõelda,» ütles Trump Šotimaal peetud pressikonverentsil Clintonit silmas pidades Briti ajalehele Daily Mail.

Obama aga «dikteerib kogu aeg maailmale, mida nad peaksid tegema,» ütles Trump. «Maailm, nagu näha, ei kuula teda. Nagu näitab ka hääletus.»

«Tegelikult, ma arvan, et tema soovitus... põhjustas [«jääjate» leeri] läbikukkumise,» lisas Trump ning nentis, et näeb «suurt paralleeli» oma sõnumitega kodus Ameerikas.

«On vaimustav näha, kui inimesed oma maa tagasi võtavad. Ja see juhtub ka Ühendriikides,» ütles Trump.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles