Putin: referendumi tulemus peegeldab Suurbritannia valitsuse liigset enesekindlust (5)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul näitab referendumi tulemus, mille järgi otsustasid britid Euroopa Liidust (EL) lahkuda, Suurbritannia valitsuse liigset enesekindlust ning muretut suhtumist saatuslike teemade lahendamisse nii kodus kui ka Euroopas, vahendab BBC.

Samuti nimetas Putin «sobimatuks katseks mõjutada avalikku arvamust» referendumile eelnenud kampaania käigus Suurbritannia peaministri David Cameroni poolt öeldut, nagu Venemaa president oleks rahul, kui Brexit aset leiaks. 

«Me ei sekkunud kunagi, me ei avaldanud kunagi selle kohta arvamust, ma usun, et me oleme käitunud sobivalt,» kommenteeris Putin. «Muidugi me jälgisime hoolega toimuvat. Aga me ei mõjutanud mitte kuidagi seda protsessi ega ka üritanud seda teha,» lisas ta. 

Putin ütles veel, et ta ei usu, et Suurbritannia lahkumine EList tooks kaasa ühenduse kehtestatud sanktsioonide tühistamise või leevendamise. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles