Uuring: Brexiti otsustasid vanemaealiste ja pensionäride hääled (35)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletustulemuste lugemine Belfastis
Hääletustulemuste lugemine Belfastis Foto: SCANPIX

The Independent vahendab eile ehk Brexiti referendumi päeval läbiviidud uuringu tulemusi, millest selgub, et Euroopa Liidust lahkumise otsustas 50aastaste ja vanemate hääletajate soov.

Referendumi päeval uuringufirma YouGov poolt läbiviidud uuringus osales kokku 4772 erinevates Suurbritannia piirkondades elavat täiskasvanut.

Kui 18-24 aastaste vanusegrupis soovisid Euroopa Liidus jätkamist pea 80 protsenti uuringus osalenutest ning 25-49 aastaste seas oli vastav protsent ligi 60 protsenti, siis 50-64 vanusegrupis oli lahkuda soovijate osakaal 55 protsendi ümber, 65+ vanusegrupis 60 protsendi peal.

Väljaanne kõrvutas uuringu andmed ka Suurbritannia keskmise eluea prognoosidega, et selgitada, kui kaua tuleb hääletajatel oma otsusega edasi elada. Euroopa Liitu jäämist pooldanud 18-24 aastaste puhul on see keskmiselt umbes 65 aastat, samas kui Suurbritannia liidust välja hääletanud 50-64 aastaste vanusegrupi oodatav eluiga on keskmiselt 30 eluaastat, 65+ puhul aga 15 eluaastat.

Tabelitega saab täpsemalt tutvuda siin.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles