Soini: Euroopa on tugev, Euroopa saab hakkama

Liis Kängsepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Timo Soini kohtumas Kreeka Nikos Xydakisega Helsingi lennujaamas tänavu jaanuaris.  / AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen / Finland OUT
Soome välisminister Timo Soini kohtumas Kreeka Nikos Xydakisega Helsingi lennujaamas tänavu jaanuaris. / AFP / Lehtikuva / Martti Kainulainen / Finland OUT Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP

Soome välisministri Timo Soini hinnangul peab Euroopa mõistma, et praegusel viisil enam edasi ei saa ning kutsus inimesi hoidma pea selge, sest esialgu võivad emotsioonid olla tugevad.

«Euroopa on tugev, Euroopa peab vastu,» ütles Soini ajalehele Helsingin Sanomat. Euroskeptiline Soini lisas, et tunneb Suurbritannia konservatiive ja UKIPi euroskeptikuid ning «nende poolest on muidugi soe tunne». «Aga mis siit edasi saab ja mis ajagraafikus, see on hetkel segane.»

«Rahvas on rääkinud, jutt lõppenud,» ütles Soini. «Igasugused jutud kättemaksust ja vihast tuleb lõpetada. Tegemist oli Suurbritannia hääletusega ja seda tuleb austada.»

Soini usub, et EL peab jälgima mängu ning kui selline riik liidust lahkub, on see «mõttekoht».

Ta lisas, et esmareaktsioonid nii poliitikas kui turgudel võivad olla teravad ja kutsus soomlasi ja eurooplasi hoidma pea selge ning ütles, et tegemist pole katastroofiga. «See on olukord, kus rumalad ja paanitsevad inimesed lahutatakse rahast,» sõnas Soini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles