Põllumajandus 2.0. Järgmine suur idufirma võib olla farm Brasiilias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlane Kees Koolen rajab Brasiiliasse uut tüüpi idufirmat: piimafarmi.
Hollandlane Kees Koolen rajab Brasiiliasse uut tüüpi idufirmat: piimafarmi. Foto: Erakogu

Hollandlane Kees Koolen lahkus 17-aastaselt piimafarmist, kus ta oli üles kasvanud. Kui ta kolme aasta eest piimatööstuse juurde naasis, leidis ta selle eest ehk küll pisut üleilmsemana, kuid see oli ka kõik. Koolen on otsustanud tööstust muuta ja rajab Brasiiliasse kõrgtehnoloogilist piimafarmi.

«Tarbijate soovid erinevad vägagi sellest, mis need olid 30 aastat tagasi, aga tööstuses ei ole mitte midagi muutunud,» ütles Koolen. «On aeg suurteks muutusteks. Mulle meeldivad sektorid, mis on pikalt olnud paigalseisus – see tähendab, et seal on suured võimalused,» lisas ta.

Suurte muutuste tuules ehitab mees Brasiiliasse iseseisvat piimafarmi, mis oleks täiesti energiasõltumatu ja saaks elektrit lautade katusele paigaldatud päikesepaneelidest. Laut on muidugi palju öeldud, sest tegemist on kõigest katusealustega – Ladina-Ameerika suurimas riigis on alati soe, seega pole lautadele tarvis seinu ehitada. Kui farm aasta-kahe pärast tootmisega alustab, peaks selles olema 100 000 lüpsilehma – kõik Eesti lehmad ühes farmis. Ja see on alles esimene faas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles