Troonide mängu viimane hooaeg läks maksma üle 100 miljoni dollari

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika fantastiline kirjanik George R.R. Martin, Tallinn, Rahva Raamat kauplus 2009. aastal.
Ameerika fantastiline kirjanik George R.R. Martin, Tallinn, Rahva Raamat kauplus 2009. aastal. Foto: Sergei TROFIMOV/

USA filmikriitikute poolt maailmas kõige oodatuma telesarja tiitli pälvinud põnevusdraama «Troonide mäng» (Game of Thrones) kuues hooaeg saab täna punkti. Seriaali seni kõige kallim hooaeg läks maksma üle 100 miljoni dollari.

Tänavu aprillis esilinastunud trilleri kuuendat hooaega filmiti viies erinevas riigis - Põhja-Iirimaal, Horvaatias, Islandil, Hispaanias ja Kanadas. Kuuenda hooaja filmimiseks kulus üle 100 miljoni dollari ehk ühe episoodi maksumus oli umbes kümme miljonit dollarit.

«Troonide mängu» esimese hooaja avaosal oli üle kahe miljoni vaataja, see vastu kuuenda hooaja üheksandal ehk eelviimase episoodi reiting oli ligi kaheksa miljonit vaatajat. Lisaks ametlikele vaatajanumbritele on tegu ka maailma kõige enam piraatluse teel allalaetava seriaaliga.

Möödunud aastal linastunud viienda hooaja internetti lekkinud nelja esimest episoodi laeti piraatluse teel alla 2,2 miljonit korda ja seda vaid 12 tunni jooksul. Piraatluse vastu võitlemiseks on HBO (Home Box Office) saatnud erinevatele torrentisaitidele autoriõiguste rikkumise eest hoiatavad kirju, nõudes ebaseaduslikult internetti riputatud HBO vara maha võtmist. 

«Troonide mäng» on Ameerika teleseriaal, mida toodab HBO. Esmakordselt jõudis seriaal eetrisse 2011. aasta aprillis ning eile linastus USA-s kuuenda hooaja kümnes, ühtlasi ka viimane, episood. Populaarne põnevik põhineb osaliselt Ameerika ulmekirjanik George R. R. Martini, kes 2009. aastal külastas ka Tallinna, romaanisarjal «The Song of Ice and Fire» («Jää ja tule laul»).

Eesti televaatajatele näitab sarja kuuenda hooaja viimast osa telekanal FOX täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles