Kaks ema panid püsti lasteriiete tööstuse

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Unsplash

Maarja Link Saaremaalt ja Betty Niin Kohilast tõid turule uue lasteriiete brändi Lulukids. Idee sündis lastega kodus olles ja öiste unetundide arvelt, kirjutab Saarte Hääl.

Saarte Häälele rääkis Maarja Link, et lõpetas 2006. aastal Kuressaare gümnaasiumi ja suundus edasi Tallinna majanduskooli turundust õppima. Seal tutvusid nad Bettyga ning läksid juba koos edasi Tallinna Tehnikaülikooli magistriõppesse juhtimise ja turunduse erialale.

Maarja ja Betty elavad mõlemad Tallinnas ja asjugi ajavad seega pealinnast. Uuel rõivatööstusel on olemas e-pood Lulukids.ee, kus on kogu kaubavalik olemas ning tooteid saab juba osta ka edasimüüjatelt. «Praegu Scandikidsist Tallinnas ja kohe-kohe ka Pisipere poest Kuressaares ja Viljandis,» ütles Maarja Link.

Noored rõivatöösturid tegutsevad selle nimel, et Lulukids jõuaks ka teistesse suurematesse Eesti linnadesse. «Minu südameasi oli hakata oma tooteid kohe ka sünnilinnas Kuressaares pakkuma,» märkis Maarja.

Lulukids sündis Maarja sõnul tänu tema ja Betty tütardele Klaarale ja Lindale. «Tegin mõned aastad tagasi Bettyle ettepaneku midagi koos teha, kui vaid hea idee leiab. Nüüd, kui meil mõlemal on tütred, tuli tema ideele, et teeks ise oma lastele riideid,» rääkis Maarja Link.

«Lulukids sündis lastega koos tuduringidel käies ja öiste unetundide arvelt – oleme mõlemad 100 protsenti kodused emad, tüdrukud hoius ega sõimes veel ei käi,» tunnistas ta.

Liisa Kase tehtud pildid trükitakse rõivastele ikka Eestis, kasutades selleks siiditrükki. Ka riiete tootmine käib Eestis, seega on tegu puht-eestimaise riidekraamiga.

Tootevalikus on poiste ja tüdrukute riided, suurusvahemikus 50–104 cm. Maarja sõnul on neil plaanis hakata mõne aja pärast riideid tootma ka veidi vanematele lastele. Praegu leiab nende poest bodisid, särke, lühikesi pükse, pikki retuuspükse, haaremipükse, seelikuid, suviseid kleite, mütse ja salle.

Sügisel tuleb aga välja uus kollektsioon, kust leiab pikkade varrukatega riideid ja muudki põnevat. «Riided on meil kõik puuvillased, rõõmsalt värvikirevad ja mugavad,» kinnitas Maarja Link.

«Lähtume põhimõttest pakkuda turul seda, millest oleme ise puudust tundnud või mis meile endile laste riietamise juures seni asendamatud on olnud.»

Maarja sõnutsi teevad nad riideid, mõeldes oma lastele. «Kuna minu tütar on kiitsakas, kellele on enamik pükse-seelikuid alati laiad, sai sellest alguse ka kummipingutussüsteem, mis on meil seni olnud asendamatu,» märkis ta.

Lulukids on noorte ettevõtjate kinnitusel juba väga hästi vastu võetud. Napi nädalaga kogusid nad Facebookis üle 750 fänni ja sõprade hulk kasvab kogu aeg.

«Edasimüüjaid on hetkel kaks, aga postkastis on nii mõnigi põnev pakkumine ning kindlasti otsime ka ise koostööpartnereid veel juurde.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles