Advokaat: prokurör lubas Autorollo asjus süüdistust ka Rosimannusele (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör lubas süüdi mõistmist ka Rain Rosimannusele, mida siiski ei juhtunud.
Riigiprokurör lubas süüdi mõistmist ka Rain Rosimannusele, mida siiski ei juhtunud. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Autorollo võlausaldajat, OÜd Port One esindav Lextali büroo vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik rääkis, et riigiprokurör lubas kohtueelse uurimise ajal toimunud kohtumisel selgesõnaliselt, et Autorollo kriminaalasjas saab süüdistuse ka Rain Rosimannus, mida siiski ei juhtunud.

Luik väidab, et Autorollo kriminaalasjas ei kogunud uurijad ise sisuliselt üldse tõendeid ja kogu asi tugineb võlausaldajate kogutud materjalil, vahendab Äripäev. Näiteks olevat uurijad lihtsalt leppinud sellega, kui neile jäeti esitamata dokument, mille alusel osa Autorollo raha Lätti liigutati.

Ka rääkis Luik intervjuus Äripäevale, et oli isiklikult juures, kui võlausaldaja Teet Järvekülg kohtus riigiprokurör Tristan Ploomiga ja viitas, et süüdistuse võib saada ka Rain Rosimannus: «Seal täiesti sõnaselgelt väljendas Tristan Ploom, et palun hoidke hästi madalat profiili, ma kinnitan, et üks nendest isikutest, kes ei ole minister, saab selles asjas süüdistuse, see on asjaga tegeleva prokuröri seisukoht.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles