Keskturu omanik tahab alale kortermajad ehitada (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskturg
Tallinna keskturg Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil detailplaneeringu, mille alusel peaks keskturu ala tänapäevasesse linnaruumi sobivaks keskkonnaks arendatama, muuhulgas plaanib omanik maa-alale rajada ka elumaju.

Keldrimäe 9 / Lastekodu 12 kinnistu ja lähiala 2,7 hektarilise maa-ala detailplaneeringu koostamise eesmärk on jagada ärimaa sihtotstarbega kinnistu üheks ärimaa sihtotstarbega ning üheks või mitmeks äri- ja elamumaa sihtotstarbega krundiks ning määrata ehitusõigus kruntidele 6–7-korruseliste hoonete, turukompleksi ja äriruumidega elamute ehitamiseks, vahendab ERRi uudisteportaal.

ERR-ile teadaolevalt plaanib turuomanik võimalusel kõigi olemasolevate hoonete lammutamist. Tuleviku turuhoone peaks aga mahtuma maksimaalselt poolele senisest maa-alast, kuivõrd ülejäänud alale plaanitakse kortermaju. Omanik peab alale korraldama ka arhitektuurivõistluse.

Kinnistu omanik on Turukaubanduse AS, mille omanik on kunagise pikaajalise keskturu juhi Vadim Polištšuki poeg Andrei. 

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles