Swedbanki kinnisvarafirma maksab ostetud korterite võlgu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Peeter Langovits

Swedbanki kinnisvaraüksus Ektornet peab hapusid arendusi ostes maksma ära tühjade korterite kommunaalteenuste võlgnevused, aidates niimoodi välja ka korteriühistud.

Mõne aasta pärast Baltikumi suurimaks kinnisvarafirmaks tõusev Swedbank peab maksma kriisi ajal pankrotistunud arendajatelt ostetud kinnisvara eest vanu võlgu.

Näiteks kui panga kinnisvaraüksus Ektornet ostis kortermaja, kus on osad inimesed sees, kuid mõned korterid tühjad, tuleb maksta viimaste eest tasumata jäänud kommunaalteenuste arved.

Seda teeb Ektornet aga ainult siis, kui majas on tegutsev korteriühistu. Kui näiteks kommunaalteenuste eest hoolitseb haldusfirma, jääb vana võlg selle tekitaja kaela.

Ektorneti juht Meelis Šokman ei osanud öelda, kui suures summas praegu vanu võlgu tasutud on, kuid märkis, et päris paljudel juhtudel siiski võlad on. Võlad olevat väga erinevate suurustega - mõnest kuust kuni mõne aastani.

Kui Ektornet müüb vara edasi, on võlaküsimused üldjuhul lahendatud ning uus omanik saab võlavaba korteri.

Ektornetipoolne võlgade tasumine toob kergendust nendele korteriühistutele, mis tegutsevad majades, kus on palju tühjasid kortereid, mille eest keegi näiteks kütte või vee eest ei maksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles