Analüütik: Brexit annaks suurima löögi Iirimaale

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise pooldajat, kellest ühele näole maalitud Euroopa Liidu lipp ja teisele Suurbritannia riigilipp, möödunud pühapäeval Berliinis Brandenburgi värava juures Brexiti vastu protestijate meeleavaldusel.
Kaks Suurbritannia Euroopa Liitu jäämise pooldajat, kellest ühele näole maalitud Euroopa Liidu lipp ja teisele Suurbritannia riigilipp, möödunud pühapäeval Berliinis Brandenburgi värava juures Brexiti vastu protestijate meeleavaldusel. Foto: Reuters/ScanPix

Londoni mõttekoja Open Europe (Avatud Euroopa) raporti järgi peab Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise korral olema valmis keerulisteks kaubanduskõnelusteks. Norra mudeli kopeerimine suhtluses ELiga ei rahuldaks aga ilmselt paljude Brexiti pooldajate nõudmisi, ütles mõttekoja asedirektor Stephen Booth.

-Mis on olnud senises Brexiti-debatis kõige põletavamad majandusteemad?

Suurim teema on olnud üleüldine mõju Suurbritannia majandusele, seda nii lühikeses kui ka pikas perspektiivis. ELi jäämise pooldajad on rõhutanud majanduslikke riske, mis kaasneksid liidust lahkumisega. Valitsuse argument on olnud, et Brexit põhjustaks väga palju rahutust ja ebakindlust pikaks ajaks. Samuti on väidetud, et ELi turg on kasulik Ühendkuningriigi kaubandusele nii ELi sees kui ka ülejäänud maailmaga, sest ühendus on sõlminud teiste riikidega kaubanduslepped.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles